Slide Aleš Černohous Mrkni na Alešovo video Děčín ALEŠ rád pozoruje vesmír
a pije dobrý čaj
Alešův profil /
Erika Trousilová Mrkni na video Eriky Beroun ERIKA miluje divadlo Profil Eriky / Jitka Burianová Mrkni na video Jitky Praha JITKA je milovnice přírody Profil Jitky / Lucie Holubcová Mrkni na video Lucky Krnov LUCKA je skvělá máma Profil Lucky / Luboš Novotný Mrkni na Lubošovo video Železná Ruda LUBOŠ rád pozoruje svět kolem sebe Lubošův profil / Tomáš Potůček Mrkni na Tomášovo video Pardubice TOMÁŠ miluje jízdu na kole Tomášův profil / Jan Matoušek Mrkni na Honzovo video Znojmo MATES je vášnivý sportovec Honzův profil / Jan Mikeska Mrkni na Hozovo video Velká nad Veličkou HONZA je pohyb a pozitivní energie Honzův profil / Tomáš Moravik Mrkni na Tomášovo video Olomouc TOMÁŠ je muzikant tělem i duší Tomášův profil / Marie Nahodilová Mrkni na video Marie Jihlava MARIE miluje život ve všech
jeho barvách
Profil Marie /
Kristýna Křenová Hradec Králové KRISTÝNA nejraději se prohání ve vlnách na svém surfu Kristýny profil / Pavlína Boxanová Olomouc PAVLÍNA ráda posunuje své hranice Profil Pavlíny / Kamil Fiala Jihlava KAMIL je rodinný typ Kamilův profil / Kamil Vašíček Blansko KAMIL miluje léto a pobyt v přírodě Kamilův profil / Josef Gruszewski Bohumín PEPA je aktivní sportovec Pepův profil / Michal Jančařík Mrkni na video našeho patrona MICHAL JANČAŘÍK patron projektu

KDO JE PEER MENTOR?

Vozíčkář, který už je delší dobu po úraze, naučil se s handicapem aktivně žít a má chuť pomáhat lidem, kteří jsou po úraze teprve krátce a potřebují se v nové životní situaci zorientovat. Peeři dovedou pomoct a poradit v praktických záležitostech, někdy takových, které by se handicapovanému nechtělo probírat například s rodiči nebo lékařem. Často je ale také jejich hlavním úkolem naslouchat, vyjadřovat podporu, sdílet emoce.

KDO JE KLIENTEM PEER MENTORINGU?

Klienty peer mentoringu mohou být vedle nových vozíčkářů krátce po úraze nebo jiném poškození míchy i pacienti, kteří jsou na vozíku delší čas, ale zatím nejsou aktivní a na postižení se neadaptovali. Peer mentoři nové vozíčkáře aktivně vyhledávají na spinálních a spinálně rehabilitačních jednotkách, v Centru Paraple a ParaCENTRU Fenix.

KDY ZAČÍNÁ A KONČÍ PRÁCE PEER MENTORA?

Peer mentor začíná pracovat s novým vozíčkářem ideálně už v době, kdy mu končí základní rehabilitace v rehabilitačním ústavu a přesouvá se do domácího prostředí. Peer mentor pracuje s klienty v jejich regionu a komunitě. Práce končí v okamžiku, kdy je situace klienta stabilizovaná, klient je aktivní, na cestě k maximální samostatnosti, v stabilizovaném psychickém stavu, má uspokojivě vyřešeno bydlení a asistenci, pokud je potřebná a zajištěné dávky a příspěvky…

Tady jsou naši peer mentoři

Po celé republice máme aktuálně 11 peer mentorů. Tady jsou!

S čím ti můžeme pomoci

Pár základních bodů, v kterých Ti můžeme být nápomocni

Podporujeme

Přijede za klientem domů nebo kamkoliv je potřeba. Služba je bezplatná a klient může být peer mentorem provázen tak dlouho, jak je třeba, aby se ve své nové situaci zažil a stabilizoval.

Vracíme zpět do života

Přijede za klientem domů nebo kamkoliv je potřeba. Služba je bezplatná a klient může být peer mentorem provázen tak dlouho, jak je třeba, aby se ve své nové situaci zažil a stabilizoval.

Budeš zase ve formě

Přijede za klientem domů nebo kamkoliv je potřeba. Služba je bezplatná a klient může být peer mentorem provázen tak dlouho, jak je třeba, aby se ve své nové situaci zažil a stabilizoval.

Co na to ti, kteří již svou zkušenost s peerem mají

A co na to všechno říkají ostatní?

Udělej si pohodlí a mrkni na to

A to jsme my! Podívej se na naše video

Pojď na to!

01.

Máš společné záliby nebo blízkou lokalitu

Vyber si peera

Každý peer má nějaké záliby, které ti mohou být blízké a tak snadno najdete společnou řeč. Nebo ti naopak vyhovuje, že bydlí v tvém okolí? Vyber si dle svého.
Vybrat peera
02.

Já jsme si už vybral

Vím který peer je ten pravý pro mě

Svého peera jsem si vybral, co teď?
Kontaktuj přímo peera
03.

Nemohu se stále rozhodnout

Potřebuji s výběrem pomoci

Nevíš si rady? Kontaktuj přímo koordinátora. Rád ti pomůže
Kontaktuj koordinátora

Teď už o náš víš takřka vše, tak neztrácej čas

Sleduj dění

Aktuality